Amatőr pornóvideók milliói tűnhetnek el a netről

Erotic moments of couple in bed Couple - Relationship Shirtless Femininity Morning Women Men Two People Sex Symbol Sexual Issues Sex - Single Word Flirting Eyes Closed Lingerie Temptation Lying Down Kissing Sexual Activity Embracing Touching Bonding Toget
Erotic moments of couple in bed
Vágólapra másolva!
A teljes pornómegosztó ipart megrengető következménye lehet a holland bíró döntésének.
Vágólapra másolva!

Óriási jelentőségű bírósági döntés rengetheti meg a következő hetekben a pornómegosztó oldalakat. Egy amszterdami bíró három hetes türelmi idővel kötelezte a közismert xHamstert, hogy törölje az összes olyan amatőr szexvideóját, amelyek esetében nem tudja bizonyítani, hogy a mozgóképeken felismerhetően látszódó holland résztvevők hozzájárultak a videók megosztásához.

Vége van a korszaknak, amikor bárki bármit feltölthetett a pornómegosztókra Forrás: Getty Images/iStockphoto/Gpoint Studio/Anna Bizon

Jogi okokból az xHamsterre már régóta csak olyan amatőrnek mondott videók kerülhetnek fel, amelyek esetében a feltöltő igazolni tudja a szereplők hozzájárulását a videó megosztásához, ezt szintén egy amszterdami bíró érte el egy korábbi ügyben. Viszont a rendszer életbe lépése előtt ki tudja hány olyan amatőr videó került fel az oldalra, amelyek esetében nem volt elvárás a hozzájárulás igazolása, ezek sértik az EU magánszféravédelmi szabályozásait.

A mostani pert az online gyermekbántalmazás elleni kormányügynökség kezdeményezte az xHamster ellen, konkrétan tíz illegálisan megosztottnak vélt videót felhozva, a pornómegosztó semelyik esetében sem tudott elfogadható hozzájárulási igazolást bemutatni. Ugyan a döntés elméletben csak az olyan videókra vonatkozik, amelyeken holland szereplők láthatóak, ám a korábbi adminisztráció hiánya miatt képtelenség a teljes amatőr katalógusból csak az ilyeneket törölni.

Jó eséllyel minden tisztázatlan jogi helyzetű amatőr videónak mennie kell majd a megosztóról, különben az ezek miatt a jövőbeli perek során naponta és videónként akár 32 ezer dollár büntetést is kaphat a portált üzemeltető Hammy Media.

A Hammy Media hírünk írásáig nem kommentálta a döntést, míg a felperes kormányügynökség óriási győzelemnek tartja azt, amely a teljes pornómegosztó iparágat megváltoztathatja, hiszen az xHamsternél sokkal nagyobb halakat is rákényszerítheti a tisztázatlan jogi helyzetű, amatőr szexvideók önkéntes törlésére.

Három évvel ezelőtt már történt egy óriási purgálás a pornómegosztó oldalakon, a VISA és a MasterCard nyomására csak a PornHub olyan tízmillió tisztázatlan jogi helyzetű videót törölt, nehogy elzárják a bevételét szállító fizetési szolgáltatásoktól a kártyakibocsátó cégek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!