Felháborodtak a Google húzásán a Fitbit okosórák tulajdonosai

Fitbit okosórák
Vágólapra másolva!
Népszerű funkciókat tüntetett el a Google a Fitbit okosórákról, sokan felháborodtak emiatt.
Vágólapra másolva!

Elsőként még a 9to5Google számolt be róla, de a helyzet azóta sem csillapodik: a Google négy népszerű funkciót távolított el a Fitbit appból, ezzel pedig a Fitbit okosórákról. Bár bő egy hónapja előre jelezték ezt a lépést, nem sokan tudtak róla.

Fitbit okosórák Forrás: Fitbit

Alapvetően a Google letiltotta a lehetőségét, hogy a felhasználók egymással versenyezzenek kihívásokban, családban vagy ismerősökkel. Megszűnt az Adventure Races is, ami virtuális versenyeket jelentett, és ugyanúgy oda a Solo Adventures és a Virtual Premium Challenges. A kihívások teljesítéséért járó trófeák sem hozzáférhetőek már. A Fitbit app pedig a nyitott csoportokhoz sem fér hozzá többé, így nyilvánosan már nem lehet megosztani az eredményeket, csak meghívásos, privát csoportban.

Elsőre furcsának tűnhet, hogy ilyen funkciók eltávolítása miatt háborognak az emberek, de a jelek szerint egész sokan használták ezeket. A Google egyébként idén több saját szolgáltatást tenne a Fitbit appba, ezért is történtek az előbb leírtak – de a Fitbit app átalakítása nagy felháborodásokhoz vezetett, főleg úgy, hogy a Google nem tett rögtön elérhetővé saját alternatívát a fenti funkciókra.