Kiváló ajánlat az Apple megtakarítási számlája

apple wallet
A Wallet appban kezelhető az Apple megtakarítási számlája
Vágólapra másolva!
Évi négy százalék feletti kamatot ígér a félretett pénzre a vállalat.
Vágólapra másolva!

A kisebb összegű és rövid távú részletfizetési szolgáltatásának bemutatását követően újabb pénzügyi szolgáltatást indított útjára az Apple, a saját márkajelzésű fizikai bankkártyájával rendelkezők mostantól megtakarítási számlát is nyithatnak az Apple Wallet mobilalkalmazáson keresztül az USA-ban.

A Wallet appban kezelhető az Apple megtakarítási számlája Forrás: Apple

A Goldman Sachs által kezelt megtakarítási számlának semmilyen költsége sincs, a felhasználók az Apple Cash számlájuk terhére és banki utalással is küldhetnek rá pénzt, plusz kérhetik az Apple Pay rendszeren keresztüli vásárlásokkor kapott pénzvisszafizetések automatikus rávezetését.

A megtakarítási számla egyenlege maximum 250 ezer dollár lehet, nincsenek minimum befizetéssel vagy egyenleggel kapcsolatos követelmények. Az Apple Cash egyenleg és a megtakarítási számla közti pénzmozgatás esetén iránytól függetlenül maximum 10 ezer dollár a tranzakció felső limitje, hetente pedig maximum 20 ezer dollár mozgatására van mód a számlák között.

A megtakarítási számlán lévő összegre járó éves kamat 4,15%, így a flexibilitását figyelembe véve rendkívül kedvezőnek tűnik az Apple ajánlata. A Goldman Sachs maga is rendelkezik egy rendkívül hasonló megoldással, ám a Marcus számlája esetében csak 2,15% az éves kamat.

Egyelőre nem tudni, hogy az Apple újabb pénzügyi szolgáltatásai mikor válhatnak elérhetővé az Egyesült Államokon kívül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!