További mobilokra jön a Galaxy S23 gamer funkciója

Samsung, galaxy, S22, ultra, teszt
Ide költözött a Galaxy note szérából az S Pen.
Vágólapra másolva!
Közvetlenül a töltőről üzemeltethetőek mobiljátékozás közben a készülékek.
Vágólapra másolva!

Remek funkcióval vált elérhető pénteken a Galaxy S23 mobilcsalád, az előtelepített játékindító alkalmazás beállítómenüjében aktiválhatják a gamerek, hogy a csatlakoztatott hálózati töltő mobiljátékozás közben az akkumulátor töltése helyett közvetlenül a készüléket lássa el energiával.

Többek közt egyes Galaxy S22-esek tulajdonsainál is feltűnt a lehetőség Forrás: Samsung

Ennek két óriási előnye is van, egyrészt a rendszeresen csatlakoztatott töltővel játszóknál a plusz töltési ciklusok kihagyása növelheti az akku élettartamát, másrészt pedig így nem melegedik a szimultán töltés és merítés miatt az akku. Ha egyszerre termel mobiljátékozás közben nagy mennyiségű hőt a rendszerlapka és az akku, akkor nagyon megnő annak az esélye, hogy a túlhevülés elkerülése érdekében a készülékek kénytelenek korlátozni a processzor és videóvezérlő órajeleit, ennek megtörténtekor viszont rosszabbul futnak a játékok.

Mostanra bizonyítást nyert, hogy az új gamer funkció nem csak a Galaxy S23 termékcsaládon érhető el, a SamMobile információi szerint a Game Booster mobilapp legújabb 5.0.03.0-as frissítésének telepítését követően a Galaxy S22, a Galaxy A73 5G, továbbá a Galaxy Z Fold 2/3/4 mobilokon is felbukkant.

A Samsung hivatalosan még be sem mutatta a funkciót, így nem világosak a részletek, ám egyes beszámolók szerint csak akkor kapcsolható be, amennyiben a gyártó 45W teljesítményű töltője van csatlakoztatva a kompatibilis mobilokhoz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!