Menő és innovatív a gördülő kijelzős Motorola Rizr

motorola rizr
Motorola Rizr
Vágólapra másolva!
Összecsukott állapotban a hátlapon látható az érintőkijelzőjének egy része.
Vágólapra másolva!

Látványosan koncepciótelefonnal készült a Mobile World Congress kiállításra a Motorola. A közismert Razr név kreatív módosításával Rizr („riser") névre keresztelt készüléke felgörgethető kijelzőt kapott, összecsukott állapotban a paneljének egy része a hátlapon teljesít szolgálatot, érdemes megnézni a videót az elképzelés könnyű megértéséhez.

Összecsukott állapotban a Rizr kijelzőjének előlapon látható része 5 hüvelykes és 15:9 képarányú, míg teljesen kigördített állapotban 6,5 hüvelykes és 22:9 arányú megjelenítőt kapnak a mobilozók. A kukában landolt LG Rollable mobillal ellentétben összecsukott állapotban is hasznos a kijelzőfelület hátlapi része, például mutathatja az időt, vagy hátlapi kamerával való szelfizéskor megjelenhet rajta a fotó előnézeti képe.

Egyelőre nem tudni, hogy a jelenleg mutogatott formájában a Motorola piacra dobja-e a Rizrt, részben mivel a működőképes prototípus a manapság megszokotthoz képest látványosan vaskos, elsősorban feltehetően a panel 180 fokban való visszahajlításához szükséges minimum körív miatt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!