Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Szeretik a fejlesztők a Steam Decket

valve steam deck marokkonzol kézikonzol videojáték
Steam Deck
Vágólapra másolva!
Kényelmes játszani rajta, a vártnál jóval kevesebb gond van vele.
Vágólapra másolva!

Február végén a Valve megkezdi a Steam Deck kiszállítását a leggyorsabb előrendelők számára, a vásárlásaik véglegesítése előtt röviddel pedig független tesztek is elérhetővé válnak majd az AMD-féle hardverek által hajtott, Linux-alapú SteamOS 3.0 rendszerrel érkező kézikonzolról.

Steam Deck Forrás: Valve

Ezekre nagy szükség lesz, hiszen a hardvere és a szoftvere miatt is elég nagy a bizonytalanság a Steam Deck körül: képes-e játszható sebességgel futtatni a nagy gépigényű játékokat, nem várhatóak-e túlságosan fájó kompatibilitási gondok a Linux miatt, továbbá nem lesz-e szenvedés futtathatóvá tenni a Proton emulációs rétegén keresztül a windowsos játékokat.

A PC Gamernek sikerült jó néhány prototípust kapott játékfejlesztőt elérnie a mindenkit érdeklő kérdések kapcsán, akik ugyan a titoktartási szerződéseik miatt nem mehettek bele a részletekbe, de egyöntetűen pozitív véleménnyel vannak a gépről, sima rajtra számítanak a hónap végén.

Állításuk szerint a Steam Decknek megvannak a kinövendő problémái, például egyes játékok nem akarják felismerni a beépített gamepadjét, de alapvetően kényelmes játszani rajta, egy efféle eszközhöz képest meglepően erős, a kötelezően egerészős jellegű játékok kezelésére beépített touchpadjei pedig meghökkentően jók.

Játékonként változó, hogy a fejlesztőknek mennyi dolguk van a támogatásával, de a jókora részüknek csak kisebb módosításokat kellett eszközölnie a megfelelő működés érdekében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről