Teslát vett a rajongóit kriptocsalásba kergető YouTube-sztár

Paul Denino
Vágólapra másolva!
Az Ice Poseidon néven ismert YouTube-sztár kriptopénzes csalásba vitte bele a rajongóit, majd az összeszedett pénzzel meglépett, és Teslát vett magának.
Vágólapra másolva!

Hatalmas erőkkel terjesztik a kriptopénzes csalásokat a weben, és bár általában a támadók ezt a tevékenységet névtelenül igyekeznek elvégezni, előfordul, hogy celebek, influenszerek is belefolynak az átverésekbe.

Itt van például egy YouTube-on működő streamer, Ice Poseidon. A Kotaku szerint 500 000 dollárt lopott össze a rajongóitól: meggyőzte őket, hogy fektessenek be a CxCoin kriptopénzbe – ezt mint kiderült, ő hozta létre saját piramisjátéknak. Megnyugtatta a rajongóit, hogy hosszú távú befektetésről van szó, majd az eredetileg Paul Denino néven ismert streamer gyorsan mindentől megszabadult, ezzel a CxCoin teljesen értéktelenné vált.

Paul Denino Forrás: Ice Poseidon

Denino 200 000 dollárt adott a csalásban segédkező fejlesztőtársainak, a maradék pénzből pedig többek között vett magának egy új Teslát, és felháborító módon még élőben is streamelte, amikor tavaly tavaly nyáron átvette. Amikor egy másik YouTuber szembesítette a tényekkel, a kriptopénzes csalást elismerte, de a történtekért a saját rajongóit hibáztatta. Ragaszkodott hozzá, hogy bár visszaadhatná a károsultak a pénzt, annak nagyobb részét megtartja magának.