Egyetlen csatlakozó sincs a papírvékony laptopon

craob x
Craob X
Vágólapra másolva!
Csupán 7 mm vastag és 861 gramm súlyú a Craob X ultrabook.
Vágólapra másolva!

Erős homlokráncolást keltett laptop tűnt fel a színen, a teljesen ismeretlen Craob nevű gyártó terméke a hivatalos weblapja szerint a világ első teljesen portmentes ultrabookja, semmiféle klasszikus csatlakozó sincs rajta. A vállalat szerint „hamarosan érkező" Craob X részben emiatt összecsukva csak 7 mm vastag, a 861 grammos súlyával pedig az egyik legkönnyebb hordozható számítógépnek tűnik.

Craob X Forrás: Craob

A portmentes megoldás miatt az akkumulátorának töltése vezeték nélküli módon történik, azonban a mágneses módon rögzíthető töltőkiegészítője csatlakozók (többek közt USB-A, USB-C, audio Jack, Thunderbolt, audio jack, SD kártyaolvasó) széles repertoárját kínálja. A noteszgépbe 13,3 hüvelykes 4K UHD+ kijelző került, a webkamerája a szinte kávamentes megjelenítő furatából kandikál ki.

A további listázott specifikációk: akár Intel Core i7-1280P processzor, Intel Iris Xe grafika, maximum 32 GB LPDDR5 memória, legfeljebb 2 TB SSD, Intel WiFi 6E vezérlőmodul.

Craob X Forrás: Craob

Egyelőre érdemes fenntartásokkal kezelni a Craob X létezését és piacra kerülését, hiszen egy első termékes gyártó valamikor és valamennyiért érkező megoldásáról van szó, ami ráadásul már alapvetően túl szépnek tűnik ahhoz, hogy igaz legyen. Amennyiben tényleg piacra kerül, akkor is jogos, hogy mennyire szeretnének portoktól mentes laptopot a vásárlók, továbbá nem válik-e hátrányára a túlzott vékonysága és könnyűsége.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!