Szokatlan baj van a GeForce RTX 4000 szériával

Grace Hopper
Commodore Grace M. Hopper, USN (covered).
Vágólapra másolva!
Egy műholdas tévészolgáltató miatt talán új nevet kell adni a grafikus architektúrájának.
Vágólapra másolva!

A várakozások szerint idén ősszel bemutatkoznak majd az NVIDIA következő generációs videókártyái, a termékek rendkívül nagy eséllyel a GeForce RTX 4000 termékcsaládba tartoznak majd. Egyelőre szinte semmit sem lehet tudni az új grafikus architektúrát használó termékekről, ráadásul szinte korainak érződik a piacra dobásuk annak fényében, hogy a vállalat partnerei a jelenlegi GeForce RTX 3000 modellekből sem voltak képesek soha eleget gyártani a rájuk létező igény kiszolgálására.

Grace M. Hopper ellentengernagy Forrás: United States Navy/James S. Davis

Most megjött az egyik első hír a következő generációs termékek kapcsán, a Dish Networks műholdas tévészolgáltató blokkolni próbálja, hogy a grafikus processzoruk architektúráját Hopper néven emlegesse az NVIDIA. A szolgáltató 2012 óta magáénak tudja a Hopper nevet a digitális vevőegységek és hangeszközök vonatkozásában, míg grafikus architektúrák kontextusában az NVIDIA 2019 óta próbál lecsapni a védjegyre.

A Dish szerint zavart okozhat a nagyközönségnél, ha az NVIDIA elkezd Hopper néven hivatkozni a grafikus architektúrájára.

Az NVIDIA jó ideje fizikusokról és matematikusokról nevezi el az architektúráit, az elmúlt évtizedben többek közt Nikola Tesla, Enrico Fermi, Johannes Kepler, James Clerk Maxwell, Blaise Pascal, Alan Turing, továbbá André-Marie Ampère voltak a névadók, míg az idei generációhoz Grace Hopper nevét venné kölcsön.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!