Némítást kapnak a Call of Duty mérgező játékosai

call of duty modern warfare ii videojáték
Call of Duty: Modern Warfare II (2022)
Vágólapra másolva!
Közben a játéksorozat idei része újabb bevételi rekordot döntött.
Vágólapra másolva!

A világ egyik legszélesebb körben játszott online kompetitív lövöldéjeként a Call of Duty sokszínű játékosbázissal rendelkezik, a kezdetek óta hírhedt a közösségének kevésbé barátságos elemeiről, akik sportból vagy erős felindulásból sértegetik és zaklatják a csapattársaikat és az ellenfeleiket.

Az első tíz napban 200 millió óra játékidőt és 1 milliárd meccset mutatott fel a Call of Duty: Modern Warfare II (2022) játékosbázisa Forrás: Activision Blizzard

Az Activision eddig nagyon keveset tett a megregulázásuk érdekében, súlyos esetekben átmeneti vagy végleges tiltásokkal jutalmazta a tevékenységeiket. A napokban piacra került Modern Warfare 2 (2022) moderációs rendszere már némileg fejlettebb, a kiadó illetékesei képesek letiltani a mérgező játékosok szöveges és hangos chatelésben való részvételét, szó szerint elnémíthatják őket.

Ezen túlmenően a problémás játékosok bejelentése is javult, a panaszosok hatféle jellemző kihágást is megjelölhetnek a folyamat során, továbbá szöveges leírással kontextust adhatnak az ügyhöz.

Az új moderációs rendszer még idén megérkezik a Warzone 2.0-ba, és a széria mindegyik jövőbeli része ezt használja majd.

Kapcsolódó hír, hogy az idei Modern Warfare 2 folytatja a rekordok döntögetését, tíz nap alatt már 1 milliárd dollár, olyan 403 milliárd forint bevételt generált. Az eddigi csúcstartó a 2012-es Black Ops II volt, annak tizenöt napra volt szüksége a milliárd dolláros bevétel eléréséhez.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!