Nagyon drága lehet a Spotify hifis előfizetése

fejhallgató headphone zene zenehallgatás
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Véletlenül kiszivárogtatta a csúcs hangminőségű csomagját a vállalat.
Vágólapra másolva!

Több évnyi ígérgetést követően a nagyon közeli jövőben a Spotify is beléphet a kiváló hangminőségű zenét biztosítani képes zeneszolgáltatások táborába. Erre egy amerikai redditező hívta fel a figyelmet, az Apple Musicra való átállás miatt lemondta az előfizetését, mire a mobilapp megjelenített egy kérdőívet, hogy volna-e kedve előfizetni a Spotify Platinum csomagra.

Csúcs havidíjat kérhet a csúcsminőségű zenéért a Spotify Forrás: StockSnap / Pixabay

Az ingyenes és 10 dolláros Premium csomagok mellett megjelent Platinum havi 20 dollárba kerül, ami olyan 8500 forintnak felel meg. A fő attrakcióját az audió CD vagy stúdió minőségű hangzás jelenti, plusz fejhallgató finomhangolására szolgáló eszközt, a zenekönyvtár és a lejátszási listák kezelésekor igénybe vehető extrákat, továbbá podcastos reklámcsökkentést ígér. Végül egy „Audio Insights" nevű funkciót is kapnak az előfizetők, de sajnos nem világos, hogy ez micsoda.

Havi 20 dollár nem kevés pénz egy zeneszolgáltatásért, azonban a Spotify Platinum alapvetően is az audiofil közönséget veszi célba, ők nem a zene minőségén való spórolásról híresek, így az árazás nem feltétlenül probléma.

Hazánkban a régiós árazás miatt jóval olcsóbb lehet a csomag, kontextusként a Spotify 10 dollárt kér a Premium-előfizetésért az USA-ban, ami körülbelül 4200 forintot jelent, ám itthon csak 5 eurót, olyan 2100 forintot kell ugyanezért kifizetni. Ha arányaiban marad ugyanez a felállás, akkor olyan 4000 forint környékén lehet a Platinum havidíja.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!