Betiltanák az autók havidíjas extráit

Tesla Model 3
Vágólapra másolva!
Nem lehetne pénz kérni a már telepített hardverek bekapcsolásáért.
Vágólapra másolva!

Az elképesztő árakon forgalmazott pótalkatrészeket követően az autóipar újabb bevételi forrást talált magának, egyes márkák évek óta próbálják megbarátkoztatni a vevőket a gondolattal, hogy a jövőben egyszeri pluszdíjat vagy havidíjat kelljen fizetniük például az ülésfűtéshez hasonló extrákért. Egyelőre csak néhány prémium márka volt hajlandó ténylegesen bevezetni ilyen költségeket, hiszen a vevők java nem békélt meg a gondolattal, hogy az autóik vételi árába jó eséllyel az utolsó fityingig beépített hardverek aktiválásért további felárat kérjenek a vállalatok.

A tehetős vevőket talán nem hergelik fel túlságosan az előfizetések, ám a vásárlók java hallani sem akar az ötletről Forrás: Tesla

Nincsenek ezzel egyedül, az amerikai New Jersey állam két törvényhozója nemrég benyújtott egy törvényjavaslatot, amellyel betiltanák az autógyártók és autókereskedők számára, hogy a járműveikbe már beépített hardverek aktiválásáért felárat kérjenek. A javaslat szerint csak az olyan extrák képeznének kivételt a szabály alól, amelyek biztosítása folyamatos kiadással jár, például a fedélzeti navigációs rendszer térképfrissítéseire kell gondolni.

Egyelőre nyitott kérdés, hogy sikerül-e elég támogatót találni a törvényjavaslat elfogadtatásához, az autógyártók és autókereskedők borítékolhatóan minden erejükkel lobbizni fognak ellene.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!