Így kapják vissza a pénzüket a Stadia ügyfelei

google stadia controller gamepad
Google Stadia gamepad
Vágólapra másolva!
Az Ubisoft számítógépes kópiát fog biztosítani számukra a megvett játékaiból.
Vágólapra másolva!

Főként a hirtelensége miatt némi meglepetést keltett a Google Stadia lekapcsolásának híre, a felhős játékfuttató szolgáltatás jövő január közepén végleg leáll. A bejelentés visszhangjának kezelése érdekében a Google hajlandónak bizonyult mélyen a zsebébe nyúlni, minden gamernek visszatéríti a játékok vásárlására elköltött pénzét, plusz a saját webshopjából rendelt Stadia hardveres termékek árát is visszaadja, méghozzá a kütyük visszakérése nélkül.

Google Stadia gamepad Forrás: Google

A bejelentést követően mostanra a Google számos részletkérdést tisztázott a leállás kapcsán. A cég máris megszüntette a játékok, mikrotranzakciók, továbbá előfizetések árusítását a Stadiában, a Pro előfizetéssel rendelkezőktől nem von többé havidíjat, a megvett játékok a szolgáltatás lekapcsolásáig várhatóan játszhatóak maradnak. Egyelőre nyitott kérdés, hogy mi lesz a mentett játékállásokkal, de a legtöbb esetben jó eséllyel búcsúzhatnak tőlük a gamerek.

A megvett játékok árának visszatérítési módján még dolgoznak az illetékesek, de az ötlet szerint a Stadiában beállított fizetési mód alapján történne, a megadott kártyaadatok alapján utalná vissza a pénzt a Google. Akik bármilyen okból érvénytelen vagy hiányzó kártyaadatokkal rendelkeznek a Stadiában, azokat a cég megkéri majd érvényes adatok megadására. Így kapják majd vissza a pénzüket a bankkártyás helyett ajándékkártyás egyenlegfeltöltéssel fizetett ügyfelek is.

Az általános tudnivalókról és egyéni teendőkről e-mailben fog tájékoztatást nyújtani a Google, az ügyfelek többségének a Stadia lekapcsolásáig szeretné visszatéríteni a pénzét.

Mindeközben az Ubisoft bejelentette, hogy ingyen számítógépes kópiát fog biztosítani a játékait a Stadiában megvett ügyfeleknek, a részletekről később számol be, valószínűleg az Ubisoft Connect alkalmazáson keresztül lehet majd valahogy igényelni a termékeket. Ez jó hír az érintetteknek, hiszen az Ubisofttól kapnak egy kópiát a már megvett játékaikból, miközben a Google visszaadja a pénzüket, így ingyen megkapják a termékeket.

Csak legyen min játszani velük, valószínűleg azért vették meg azokat a Stadiában, mert nem volt a futtatásukra alkalmas PC-jük.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!