Közel öt év börtönt kapott az eBay volt főnöke

eBay
Vágólapra másolva!
Bizarr megfélemlítési kampányt vezényelt le egy blogger házaspár ellen.
Vágólapra másolva!

Első fokon négy év kilenc hónap börtönbüntetésre ítélték az eBay internetes piactér volt biztonsági főnökét, miután 2019-ben zaklatási kampányt vezényelt le egy a munkáltatójával szemben kritikákat megfogalmazott blogger házaspár ellen. David és Ina Steiner az EcommerceBytes portál és hírlevél üzemeltetői, főként kicsiben üzletelő internetes kereskedőknek szóló információkra fókuszálnak.

A legfelsőbb szintről jött az utasítás a bloggerek zaklatására Forrás: Shutterstock

Az internetes piacteret kritizáló blogbejegyzéseik annyira felbosszantották az eBay felsővezetését, beleértve Devin Wenig akkori ügyvezető igazgatót, hogy James Baugh a nyomásukra kénytelen volt megfélemlítési szándékú kampányt indítani a bloggerek elhallgattatása érdekében.

Ennek keretében egyes kollégáinak közreműködésével álprofilokon keresztül zaklatta őket az interneten, hamis garázsvásárok hirdetésével nyilvánosságra hozta a lakcímüket, David Steinernek címzett pornográf tartalmakat juttatott a szomszédaikhoz, továbbá rovarokhoz, véres halloweeni disznómaszkhoz, temetési koszorúhoz hasonló tárgyakat küldött nekik.

További megdöbbentő részlet, hogy David Harville, az eBay akkori üzleti ellenállósági felsővezetője a zaklatási kampány során képes volt repülővel átszelni az USA-t, hogy GPS-nyomkövetőt rögzítsen a sértettek kocsijára, ebben végül egy zárt garázsajtó akadályozta meg.

A jelenleg egyének ellen folyó büntetőeljárás mellett a házaspár polgári pert indított az eBay ellen, állításuk szerint annak vállalati minőségében is felelnie kell a zaklatásukért.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!