Felfoghatatlan összegre perelnék a PlayStationt

sony playstation 5 ps5 dualsense gamepad kontroller
Az új Cosmic Red és Midnight Black gamepadek
Vágólapra másolva!
Egy brit fogyasztóvédelmi aktivista szerint a Sony legombolja a játékosokat.
Vágólapra másolva!

Bizarrnak tűnő pert kíván indítani a Sony ellen a brit Which fogyasztóvédelmi publikáció volt vezető szerkesztője, Alex Neill szerint a vállalat egész pontosan 2016. augusztus 19. óta a piaci pozíciójával visszaélve megkárosítja a PlayStation Store digitális játékboltban vásárlókat.

Ahhoz kétség sem férhet, hogy egyre többen sokallják a PlayStation Store árcéduláit Forrás: Sony

A japán gyártó konzoljához nincs alternatív digitális bolt, csak itt költhetik a pénzüket a gamerek. A panaszos állítása szerint a 30% fix jutalékával a Sony unfair módon kényszeríti a kiadókat és a fejlesztőket a számára ideális árképzésre, aminek a vevők isszák meg a levét: túl vannak árazva a játékok, továbbá a hozzájuk megvásárolható tartalmak

A vád nem újdonság, alapvetően az Epic Games és az Apple egyesült államokbeli pere is hasonló problémák körül forgott. Neill szerint a Sony összesen 9 millió brit játékost károsíthatott meg a praktikáival, károsultanként 67–562 fontos kártérítési igénnyel számolt, így a kártérítési igény végösszege elérheti az 5 milliárd fontot, avagy a 2415 milliárd forintot.

Hírünk írásakor nem volt világos, hogy az aktivista miért csak a PlayStationt vette célba, mikor a Microsoft és a Nintendo konzoljainál is teljesen ugyanez az üzleti modell.

Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a gyártók gyakran veszteséggel árulják magukat a konzolokat, a rajtuk keresztül történő további értékesítéssel válik nyereségessé az üzletük.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!