Nem töltenek olyan gyorsan az új Samsung okosórák, mint gondolnánk

Samsung Galaxy Watch 5
Vágólapra másolva!
A jelentések szerint meglehetősen konkrét körülmények kellenek ahhoz, hogy a Galaxy Watch 5 okosórák töltési sebessége hozza a gyári értéket.
Vágólapra másolva!

Legutóbb az kavart botrányt a Samsung új Galaxy Watch 5 okosórái kapcsán, hogy a valóságban mindkettő jóval vastagabb, mint papíron: a Pro modell több mint 40 százalékkal. Hogyan lehet ez? A Samsung, hasonlóan más gyártókhoz, nem számolja a vastagságba az érzékelő részt a hátlapon. Ahogyan a tömeghez szíj nélkül mérik az órákat.

A SamMobile újabb kellemetlenségre hívta fel ezután a figyelmet: egyik új Samsung Galaxy Watch 5 okosóra sem tölt olyan gyorsan, mint a Samsung ígéri.

Samsung Galaxy Watch 5 Forrás: Samsung

A Samsung szerint nagyjából 30 perc alatt 0-ról 45 százalékra töltenek az új órák, de a Samsung gyári töltőjével csak 36 és 30 százalék jön össze a teszteken a sima és a Pro verzió esetében.

A SamMobile szerint a Galaxy Watch 5 egyébként nagyjából 1 óra 30 perc, a Galaxy Watch 5 Pro bő 2 óra alatt tölt fel teljesen. Az eltérések abból erednek, hogy a Samsung a Galaxy Watch Magnestic Fast Charging USB-C-s kábelt és a 25 wattos EP-TA800 adaptert használta a töltéshez, míg a SamMobile a gyártó 45 wattos töltőjét – így tehát a kábelen és az adapteren is múlik az eredmény.