Újból élvezhetővé teszi a zenét az új Sound Blaster

fejhallgató headphone zene zenehallgatás
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Akár 600 ohm impedanciájú fejhallgatókat is képes meghajtani az USB-s kütyü.
Vágólapra másolva!

A fejhallgatóval számítógépen jó minőségben zenét hallgatni kívánók régi problémája, hogy a legtöbb asztali PC és notebook képtelen meghajtani a komoly impedanciájú fejhallgatókat, a hangerő maximumra állítása ellenére halkan és borzalmasan szólnak az egyébként remek fülesek.

A Creative most újabb termékkel állt elő az érintettek kisegítésére, az USB-C bemenettel és egyetlen audio Jack hangkimenettel ellátott Sound Blaster X1 külső hangkártya akár 600Ω impedanciájú fejhallgatókat is képes megszólaltatni, 32 bites AKM 4377 digitális-analóg konverter és Texas Instruments (Burr-Brown) INA1620 erősítő található benne.

A terméket elsősorban macOS 10.15+ és Windows 10/11 rendszerű számítógépekhez ajánlja a vállalat, a platformokra elérhető kezelőszoftverén keresztül elérhető számos további hangzásjavító technológia és a virtuális 7.1 térhangzás, de éppenséggel a PlayStation 4/5 és a Nintendo Switch is megtalálhatóak a biztosan támogatott eszközök listáján. Egyetlen audio Jacket használó mikrofonos fejhallgatók is használhatóak vele, hangot rögzíteni és lejátszani legfeljebb 24 bit / 96 kHz módban képes.

A Sound Blaster X1 külső hangkártya elsőként az Egyesült Államokban került piacra, az ajánlott fogyasztói ára 69,99 dollár, ami nettó 27 ezer forintot jelent.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!