Magától pénzt költött a free-to-play játék

fall guys ultimate knockout videojáték
Fall Guys: Ultimate Knockout
Vágólapra másolva!
Súlyos tervezési hibákkal búcsúzott el az árcédulájától a Fall Guys.
Vágólapra másolva!

Június második felében minden platformon free-to-play üzleti modellre váltott a Fall Guys, azonban sietségből fakadó bugok sajnos jó néhány játékossal kibabráltak. A klasszikus fizetős termékként 2020-ban megjelent Fall Guys egy többjátékos battle royale, az utolsó túlélő játékos nyeri meg a meccset, ám társainak javától eltérően a könnyed szórakoztatásra és az ütődött humorra teszi a hangsúlyt.

Fall Guys: Ultimate Knockout Forrás: Mediatonic

A fejlesztő Mediatonicot egy évvel a megjelenését követően megvásárolta a Fortnite és a Rocket League büszke tulajdonosaként funkcionáló Epic Games, majd ígéretéhez híven június 21-én bárki számára elérhetővé tette a free-to-play üzleti modellre való átállításával.

A siker nem maradt el, az első 48 órában 20 millió játékost vonzott a játék, ám a fizetős kozmetikai tárgyakat áruló boltja sajnos nem sikerült tökéletesre, a kínálatának böngészésekor a belső egyenlegük csökkenésére és nem szándékos vásárlásokra panaszkodtak a játékosok. Egyesek csak meg szerették volna tekinteni a kínált kozmetikai elemek előnézetét, ám a bolt megerősítés nélkül megvásárolta a kijelölt tárgyat, mások titkos gyorsbillentyűt véletlenül lenyomva vásároltak az akaratuk ellenére, de olyan panaszok is jöttek, hogy a kiválasztott elem helyett valami mást adott el nekik az áruház.

A játék támogatási csapata egészen a múlt hét végéig elhajtotta a panaszosokat azzal, hogy semmiféle ilyen incidenseket okozni képes bug sincs a játékban, így nem is kapják vissza a pénzüket. Pénteken a fejlesztők végre beismerték a gondokat, állításuk szerint az áruház tervezési hibáinak megnyugtató kijavításáig minden egyes kozmetikai elemre irányuló pénzvisszatérítési igényt szó nélkül jóváhagy majd az ügyfélszolgálat, továbbá mindenki megkapja ingyen a Grandis nevű kosztümöt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!