Esküszik az Intel, hogy nem rossz a videókártyája

intel arc a750 limited edition videokártya grafikus kártya
Intel Arc A750 Limited Edition
Vágólapra másolva!
Mérésekkel bizonygatja, hogy az Arc A750 képes legyőzni a GeForce RTX 3060-at.
Vágólapra másolva!

Pár hete Kínában elérhetővé vált az első Intel Arc videókártya, azonban a 150 dollár körüli árával a Radeon RX 6400 és a GeForce GTX 1650 ellenfeleként számon tartott Arc A380 csúnyán leszerepelt, a fantasztikus szintetikus mérési eredményei mellé nagyon rossz játékokban felmutatott tempó társult.

A meghökkentő mértékű kettősség oka a grafikus meghajtószoftverben keresendő, jelen pillanatban kiforratlan az Intel Arc videókártyák drivere, plusz a rivális GeForce és Radeon termékekkel ellentétben a játékok sem tartalmaznak az Intel technológiáján való futást hatékonyabbá tevő optimalizációkat.

A nagy csalódottság miatt az Intel most úgy döntött, hogy a következő videókártyájának piacra dobása előtt próbál puhítani a potenciális vásárlók nézőpontján, így saját maga adott ízelítőt a középkategóriás Arc A750 teljesítményéből, ez vélhetően 300 dollár körüli ajánlott áron kerülhet piacra még a nyáron.

A tesztelt játékokban gyorsabbnak bizonyult az Arc A750 a GeForce RTX 3060-nál Forrás: Intel

A vállalat szerint a termék 2560×1440 pixeles felbontásban és magas minőségi beállítások mellett alapvetően erősebb a GeForce RTX 3060-nál, az átlagos képkockasebesség tekintetében a tesztelt játékokban 6-17 százalékokkal bizonyult gyorsabbnak.

Etttől függetlenül az Intel bevallotta, hogy más játékokban a rivális termék felé billenhet a mérleg nyelve, azonban állítása szerint a mérnökök erejüket megfeszítve dolgoznak a játékok sebességének fokozásán, az ismertetett számok pedig bizonyítják, hogy megvan a reklámozott izomerő az Arc A750-ben, csak a korai driverek miatt gyakran még nem sikerül kihozni belőle a maximumot.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!