Elsőként a Galaxy S22 támogat egy 5G-s funkciót

samsung galaxy s22 ultra okostelefon mobilozás
Samsung Galaxy S22 Ultra
Vágólapra másolva!
Nem csak gyors mobilnetezésre használható az új mobilhálózat.
Vágólapra másolva!

Nagy bejelentéssel rukkolt elő a Zain Kuwait mobilszolgáltató, a világon elsőként tette lehetővé az ügyfelei számára az 5G mobilhálózaton keresztüli hanghívást, a Voice over 5G (Vo5G) funkció egyelőre csak a Samsung Galaxy S22 termékcsalád tagjait használó előfizetői számára érhető el.

Samsung Galaxy S22 Ultra Forrás: Samsung

Az új típusú mobilhálózaton keresztüli hanghívás lehetősége sokak számára újdonság lehet, hiszen eddig lényegében szó sem esett róla, szinte csak a nagy átviteli sebességű és alacsony késleltetésű mobilnetezést sulykolták a szolgáltatók és eszközgyártók az 5G kapcsán. A hozzáállás nem újdonság, az érintettek már a 4G bevezetésekor sem pazaroltak sok szót a VoLTE technológiára, ehhez képest a modernebb okostelefonokat használók széles tábora már régóta 4G-hálózaton keresztül telefonál.

A Vo5G technológia elméleti síkon jobb hangminőséget tesz lehetővé az elterjedt VoLTE-nél, bár erősen kérdéses, hogy ez mennyire tűnik fel a telefonálóknak, manapság a legritkább esetben a mobilhálózatok hibája recsegő és torz hang.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!