Zaklatási botrány közepette távozik a microsoftos főnök

microsoft holo studio
Microsoft executive Alex Kipman speaks at the firm's Redmond, Washington campus as he introduces HoloLens headgear that overlays 3D objects on the real world on January 21, 2015 in Redmond, Washington. Microsoft unveiled headgear on Wednesday that overlays holograms on the real world, in what it touted as the next generation of computing.The US technology titan debuted its HoloLens capabilities built into its coming Windows 10 operating system and showed off goggles that let wearers use their hands to interact with virtual objects. AFP PHOTO/GLENN CHAPMAN
Vágólapra másolva!
Többek közt kéretlen tapogatással és szóbeli bántalmazással vádolják egyes beosztottak.
Vágólapra másolva!

A GeekWire egy kiszivárogtatott belsős e-mailre hivatkozva azt állítja, hogy jelentős átszervezés lesz a Microsoft kiterjesztett valóságos Hololens headsetét fejlesztő részlegénél, ezzel együtt pedig a munkát eddig felügyelt Alex Kipman közös megegyezéssel távozik a cégtől. Ez önmagában nem lenne nagy szenzáció, ám a Business Insider május végi beszámolója szerint huszonötnél is több dolgozó tett panaszt a viselkedésére, a cikk megjelenését követően Kipman elérhetetlenné vált a kommentárt kérni próbáló újságírók számára.

Alex Kipman a Hololens előtt az Xbox Kinect szenzorának fejlesztését felügyelte Forrás: AFP/Glenn Chapman

A vádak szerint Alex Kipman számos alkalommal nem kívánatos érintésekkel zaklatta fel a női dolgozókat, egyszer az egész irodai előtt kivetítve valamiféle erotikus tartalmat nézett egy virtuális valóság fejsisakban, emellett pedig a dolgozók szóbeli bántalmazásról is panaszkodtak.

A kiszivárogtatott körlevélben a Kipmant ért vádak nem kerültek terítékre, csupán arról volt szó, hogy az átszervezés a Microsoft metaverzumos erőfeszítéseinek fokozása miatt történik, továbbá a kialakult helyzetet a vezetőség és Kipman is megfelelőnek ítélték a férfi közös megegyezéssel való távozására.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!