Légtisztítós fejhallgatót készített a Dyson

dyson zone légtisztító fejhallgató
A Dyson Zone az első beépített légtisztítóval kombinált fejhallgató
Vágólapra másolva!
Hat éve fejleszti a nagyvárosiaknak szánt eszközt, az ősszel kerülhet piacra.
Vágólapra másolva!

Formabontó termékkel jelentkezett az elsősorban porszívók, légtisztítók, és hajápolási kütyük fejlesztésére szakosodott Dyson, állítása szerint a Zone a világ első beépített légtisztítóval ellátott fejhallgatója. A hat évnyi fejlesztés és 500 prototípus után késznek nyilvánított terméket elsősorban a komoly légszennyezettségi problémákkal küzdő nagyvárosiaknak készítette, de a pollenallergiások, vagy éppen bizonyos légzőszervi problémákkal küzdők életminőségét is nagyban javíthatja.

A Dyson Zone az első beépített légtisztítóval kombinált fejhallgató Forrás: Dyson

A csalóka képek ellenére a maszkoktól eltérően a Dyson Zone nyitott dizájnt használ, nem próbálja körülzárni az arc alsó részét. A fülhallgatókban elhelyezett kompresszorok befújják a viselő orra és szája elé a már megszűrt levegőt, az eszközből kifelé tóduló nyomás gátolja a szűretlen levegő beszívását. A kütyüben lévő filterek cserélhetőek, a gyártó szerint tipikusan évente kell újakat tenni a Zone-ba, a használat helyétől és körülményeitől nagyban függ az élettartamuk.

A Zone fejhallgatórésze nem csak a kompresszor álcázására lett kitalálva, a jó szigetelésének köszönhetően erősen tompítja a környezeti zajt, támogatja az aktív zajszűrést, állítólag kiváló hangzás mellett képes megszólaltatni a zenéket, és persze headsetként is funkcionál.

Dyson Zone Forrás: Dyson

A légszűrős fejhallgató valamikor az ősszel kerülhet piacra, a várható áráról és az akkus üzemidejéről egyelőre nem adott tájékoztatást a Dyson.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!