A vártnál rosszabbul fogy az új iPhone SE

apple iphone se 2022
Apple iPhone SE (2022)
Vágólapra másolva!
Két forrás szerint is csökkenti a mobilból legyártott mennyiséget az Apple.
Vágólapra másolva!

Március közepén világszerte piacra került az Apple legújabb megfizethetőnek titulált mobilja, az elemzők pedig eredetileg óriási sikert jósoltak az iPhone SE 3-nak. Mostanra némileg megváltozott a helyzet, a Nikkei Asia kiadvány és a mindig jól tájékozott Ming-Chi Kuo forrásai szerint az Apple a következő negyedévben a tervezettnél számottevően kevesebbet fog legyártatni belőle.

Apple iPhone SE (2022) Forrás: Apple

Nikkei Asia tudósítása alapján az Apple konkrétan 20 százalékkal csökkentette a kért darabszámot, Ming-Chi Kuo pedig az eredeti 25-30 milliós jóslatához képest 15-20 millióra csökkentette az idei eladási előrejelzését. A források szerint a mostani helyzetért elsősorban az orosz–ukrán háború tehető felelőssé, ezekre a piacokra vagy nem lehet, vagy nincs értelme szállítani az iPhone SE modellből.

A helyzethez persze valamilyen mértékben hozzátartozik, hogy a legújabb iPhone SE csak az abszolút minimum fejlesztéseket hozta, ráadásul 30 dollárral drágább is az elődjénél, itthon 194 900 forint az ajánlott kezdőára. Ehhez képest általános kinézetre még mindig a 2017-es iPhone 8-ról van szó, ráadásul a 4,7 hüvelykes kijelzőt is megtartotta az Apple, a megfáradt dizájn és kicsi panel könnyen elveheti a potenciális vevők kedvét a beszerzésétől.

Ilyen árfekvésben iPhone 11 is kapható újonnan, a komoly androidos konkurenciáról már nem is beszélve.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!