Védeni próbálja a bankszámlát az Opera böngésző

opera böngésző
Szólni próbál a vágólapon lévő információk gyanús módosításáról az Opera böngésző
Vágólapra másolva!
Szól a vágólapon lévő információk gyanús felülírása esetén.
Vágólapra másolva!

Ügyes és egyedi védelmi megoldással vált elérhetővé a legújabb asztali számítógépes Opera, a böngésző 84-es főverziója képes riasztani a felhasználókat a vágólap tartalmának gyanús felülírása esetén. Ebben az a ráció, hogy egyes pénzügyi csalásokban utazó kártevők folyamatosan figyelik a vágólap tartalmát, és amennyiben kriptopénztárca azonosítókódjának vagy bankszámlaszámnak a felmásolását detektálják, akkor felülírják az adatot.

Próbál szólni a vágólapon lévő információk gyanús módosításáról az Opera böngésző Forrás: Opera Software

Ha nem veszi észre a számítógép használója a turpisságot, akkor a valódi címzett helyett a bűnözőknél landol majd a pénze, különösen a kriptotárcák esetében könnyű elsiklani a trükk felett.

A böngésző főverzióját bejelentett blogbejegyzés szerint csak ennyi érdemi újdonságot hozott az új kiadás, bár persze fejlesztők a legújabb verzióra frissítették az Opera által használt Chromium böngészőmotort, plusz kisebb hibajavításokat is végeztek.

Az Opera már telepített példányai maguktól frissülnek az új főverzióra, a böngésző telepítőkészlete a hivatalos webhelyről tölthető le.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!