Leállítja a régi konzoljainak játékboltjait a Nintendo

Nintendo története, Wii U
LOS ANGELES, CA - JUNE 07: Nintendo exhibitor Aurielle Rounsaville displays the new game console Wii U at the Nintendo booth during the Electronic Entertainment Expo on June 7, 2011 in Los Angeles, California. The Wii U will have HD graphics, a controller with a 6.2 inch touchscreen and be compatible with all other Wii accessories. Kevork Djansezian/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Több lépcsőben jövő március végéig szűnik meg az eShopjaikban a vásárlási lehetőség.
Vágólapra másolva!

A Sony után szabadon a Nintendo is szükségét látta némi takarításnak, a napokban adott tájékoztatása szerint 2023. március végéig leállítja a Wii U és a 3DS játékkonzolok digitális játékboltjait. Ez feltehetően kevesek számára jelent nagy meglepetést, a termékek már évek óta nem kaptak érdemi támogatást, az annak idején lojális rajongóik jó eséllyel már átálltak a Nintendo Switch kézikonzolra.

Nintendo Wii U Forrás: AFP/2011 Getty Images/Kevork Djansezian

A nyugdíjazás három lépésben történik majd meg:

  • 2022. május 23-tól az említett konzolokon nem lehet majd többé bankkártyával fedezetet feltölteni az eShop-fiók egyenlegére;
  • 2022. augusztus 29-től ugyanez eShop-ajándékkártyákkal sem lesz többé lehetséges;
  • 2023 márciusától nem lesznek többé beválthatóak a digitális letöltőkódok, továbbá az eShop-fiók egyenlegén lévő összegek nem fordíthatóak Wii U és 3DS konzolokra szánt termékek megvásárlására.

Természetesen a már megvásárolt digitális tartalmakkal rendelkezők jövő március után is hozzáférnek majd a játékaikhoz, letölthetik azokat és játszhatnak velük. A konzolok eShopjainak teljes bezárása még a jövő zenéje, feltehetően csak akkor történik majd meg, mikor már szinte senki sem használja azokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!