Szuperhősös paródiafilm rendezőjét perli az Apple

vasyl moskalenko apple-man
Az Apple-Man plakátja
Vágólapra másolva!
Nem tetszik a vállalatnak az ukrán produkció Apple-Man nevű főszereplője.
Vágólapra másolva!

Az alma főnév egyre nagyobb mértékű kisajátításának keretében az Apple folytatja mások agresszív perelgetését. Az iPhone Canada beszámolója szerint az USA Szabadalmi és Védjegyhivatalánál most épp a független ukrán filmrendező Vasyl Moskalenko ellen indítottak offenzívát a vállalat ügyvédei, miután az védjegykérelmet nyújtott be az éppen utómunkálatok alatt álló Apple-Man filmjéhez.

Az Apple-Man plakátja Forrás: Vasyl Moskalenko

A Kickstarteren összegyűjtött 101 ezer euróból megvalósuló film egy akció-komédia, amely egyrészt a népszerű szuperhősös filmeket próbálja kifigurázni, másrészt pedig a rendező szerint erős társadalmi célú üzenete is van, szeretné az egészséges táplálkozást népszerűsíteni.

A főhőse az ember és alma genetikai kódjainak fúziójából létrejött Almaember, aki a Cseresznyenő segítségével próbál leszámolni a gonosz Dr. Burgermannal; a tét az univerzum megmentése.

Az Apple-nek nem tetszik az Apple-Man védjegykérelem, véleménye szerint olyan benyomást kelthet, mintha köze volna hozzá.

Moskalenko attól fél, hogy ha nem sikerül megszereznie a védjegyet, akkor az Apple a film kiadását is megpróbálhatja blokkolni. Nem világos, hogy ez mennyire megalapozott, a hirtelen jött médiaszenzáció egyelőre valószínűleg pozitívum számára, korábban nem érte el a nagyközönséget a projektje.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!