Szülői felügyeleti funkciót kap a YouTube

youtube
Szülői felügyeleti funkciót kap a YouTube
Vágólapra másolva!
A YouTube Kids appot már kinőtt gyerekek és tinik szüleit célozza az újítással.
Vágólapra másolva!

Megkerülhetetlenné vált a fiatalok körében a YouTube használata, így természetesen probléma, hogy a videomegosztó eddig nagyon keveset tett a szülői felügyeleti megoldások elérhetővé tétele terén. Az első kísérletét a mobilapp formájában egy ideje hazánkban is elérhető YouTube Kids jelenti, ezen keresztül próbál gyermekek számára biztonságos tartalmakat nyújtani a szolgáltatás.

Szülői felügyeleti funkciót kap a YouTube Forrás: YouTube

A napokban a YouTube közölte, hogy a következő hónapokban végre az idősebb gyerekek és tinik szülei számára is bevezet egy megoldást, amellyel ha nem is tökéletesen, de a remények szerint azok érdemi mértékben korlátozni tudják majd a gyermekeik számára potenciálisan nem megfelelő tartalmak megnézhetőségét. Ehhez nem lesz külön app, helyette a fiatalok YouTube-fiókjában lesz bekapcsolható a tartalomszűrés.

A vállalat szerint a szülők háromféle szűrési mód közül választhatnak majd: a 9-12 éves gyermekek esetében az Explore módot ajánlja, a 13 év felettiek számára az Explore more lehetőséget találta ki, míg a harmadik Most of YouTube opciót kiválasztva csak a korhatárosnak jelölt videók nem lesznek elérhetőek a fiatal nézők számára.

A YouTube előre leszögezte, hogy a szülői felügyeleti funkció nem lesz tökéletes, a gyerekek garantáltan belebotlanak majd olyan tartalmakba is, amelyeket ki kellett volna szűrni.

A cég mindent megtesz a problémák minimalizálása érdekében, azonban a tartalmak osztályozását javarészt gépi tanulásos algoritmusok végzik majd, mivel kézzel lehetetlen átnézni és osztályozni a videómegosztóra felkerülő összes videót. Ez nem csak egy rossz kifogás akar lenni: akármilyen hihetetlenül is hangzik, a felhasználók minden percben 500 órányi videót töltenek fel a YouTube-ra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!