Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Hivatalos az idén tavaszi Windows 10

microsoft surface laptop 3
Microsoft Surface Laptop 3
Vágólapra másolva!
Ennél vérszegényebb frissítést még nem kapott az operációs rendszer.
Vágólapra másolva!

Leleplezte a Windows 10 idén tavasszal érkező funkciófrissítését a Microsoft, a szépen csengő nevet még nem kapott kiadásra egyelőre 21H1-es verzióként hivatkozik. A kiadási dátumát nem közölte a vállalat, de megkezdődött a nyilvános bétatesztelése a Windows Insider programban, a legutóbbi pletyka szerint május környékén lehet számítani az elérhetővé válására. A fő buildszáma a 19043 lett, ami csak eggyel magasabb az épp legújabb Windows 10 October 2020 Update (20H2) rendszerénél.

A kép csak illusztráció (Microsoft Surface Laptop 3) Forrás: Microsoft

Az elmúlt napok híreinek megfelelően az újdonságok tekintetében a 21H1 lesz az eddigi legvérszegényebb frissítés a Windows 10-hez: több Windows Hellót támogató webkamera megléte esetén beállítható lesz az alapértelmezett, kevésbé lassítja a működését a Windows Defender Application Guard, továbbá egyes távmunkás helyzetekben hatékonyabbá válik a működése.

Ezek mellett tartalmazhat még néhány kisebb reszelést a következő Windows 10, de egyelőre nem világos, hogy az elmúlt hetekben és hónapokban napvilágra került különféle fejlesztésekből mi lesz elérhető benne; ezek talán csak az utódjában, az idén őszi főverzióban debütálnak majd.

Akik a tavalyi őszi Windows 10 October 2020 Update rendszert futtatják, azoknak csak egy apró patchet kell majd telepíteniük a Windows Update szolgáltatáson keresztül az idén tavaszi főverzióra való átálláshoz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről