Jelentős extrát kapnak az Xbox Series konzolok

xbox series fps boost
Elsőként öt játékban lesz elérhető az FPS Boost
Vágólapra másolva!
Megduplázná a régebbi játékok képkockasebességét a Microsoft.
Vágólapra másolva!

Pár napja felröppentek a hírek, hogy valamiféle komoly bejelentés érkezik az Xbox háza tájáról, és szerencsére nem okozott csalódást a Microsoft. A cég szerint hamarosan széles körben elérhetővé válik az Xbox Series S és az Xbox Series X konzolok tulajdonosai számára az FPS Boost funkció, amelynek köszönhetően egyes Xbox One-ra készült játékok sokkal magasabb, tipikusan kétszeres képkockasebességgel futhatnak a gépeiken.

Elsőként öt játékban lesz elérhető az FPS Boost Forrás: Microsoft

Az FPS Boost támogatásához a játékok fejlesztőinek semmit sem kell tenniük, egy a DirectX szintjén implementált rendszerfunkcióról van szó. Az újdonság hackelős természete miatt sajnos csak az olyan játékokban lesz elérhető, amelyek működésében garantáltan nem okoz problémát, emiatt viszont egyenként tesztelni kell a régi címeket, így fokozatosan bővül majd az FPS Boost által támogatott játékok köre.

Első körben a Far Cry 4, a New Super Lucky's Tale, a Sniper Elite 4, az UFC 4 és a Watch Dogs 2 lesznek magasabb képkockasebességgel játszhatóak, ezek az FPS Boostnak hála tipikusan 30 helyett 60 FPS-sel futnak majd az új generációs konzolokon.

A kivételt a New Super Lucky's Tale jelenti, ennek esetében ugyanis 120 FPS lesz a tempó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!