Népszerű humoristák tűntek el a Spotifyról

spotify duo
Spotify Duo
Vágólapra másolva!
Több száz fő érintett, kompenzációs vita áll a kellemetlen közjáték hátterében.
Vágólapra másolva!

A The Wall Street Journal szerint pórul jártak egyes népszerű stand-up humoristák tartalmait a Spotifyon hallgatni kívánók, a napokban több százuk műsorai tűntek el a szolgáltatásból. Többek közt Kevin Hart, Tiffany Haddish, John Mulaney, továbbá Jim Gaffigan is érintett az ügyben.

A kép csak illusztráció Forrás: Spotify

A helyzet mögött anyagi vita áll, a Spotify ugyanúgy a meghallgatások után fizeti a humoristáknak a jogdíjakat, mint ahogy azt a zeneszámok esetében is teszi. Viszont a humoristák érdekeit képviselő Spoken Giants érdekvédelmi szervezet szerint ez nincs rendben, a műsoraik puszta megírásáért ugyanis az érintettek nem kapnak kompenzációt a zenestreamelő szolgáltatásoktól és az online rádióktól, ezen változtatni kell a fair bérezésük érdekében.

A Spotifyjal egyelőre zsákutcának bizonyultak a tárgyalások, a zenestreamelő szerint „számottevő" összegeket fizet a humoristák tartalmainak lejátszása után. A helyzet rendezéséig levette a kínálatából a Spoken Giants által képviselt humoristák előadásait, megegyezés nélkül nincs joga azok streamelésére.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!