Piti vita miatt lőttek agyon egy amerikai gamert

diablo ii resurrected blizzard videojáték
Nyolcfős, online kooperatív módot is kínál a Diablo II: Resurrected
Vágólapra másolva!
Megölte a gyerekkori barátja, mert valaki ellopta a zsákmányukat a Diablóban.
Vágólapra másolva!

Újabb egyesült államokbeli gamer halt meg videójátékozással összefüggésben, ám az elmúlt években megszokottá válttal szemben nem swattingolásos incidensről van szó. Az eset december 17-én történt a Washington állambeli Amboy községben, a 36 éves Joshua G. Spellman lelőtte a 34 éves Andrew Dicksont. Már 26 éve voltak barátok, azonos telken, de külön házakban éltek.

Nyolcfős, online kooperatív módot is kínál a Diablo II: Resurrected Forrás: Activision Blizzard

A férfiak a Diablo II online kooperatív módjával játszottak, külön-külön a saját házaikból, headseten kommunikálva egymással. Sajnos a házigazda Spellman elfelejtett jelszót beállítani a privát szerver létrehozásakor, így egy ismeretlen személy be tudott csatlakozni a játékukba, majd értékes lootot lopott tőlük. Erre Dickson perceken át üvöltve gyalázta Spellmant a hangchaten keresztül, aki végül közölte vele, hogy nyugodjon le, vagy átmegy és lelövi.

Dickson nem vette komolyan a fenyegetést, így Spellman a számítógépe mellett tartott pisztolyát magához véve átment a másik házba, félúton egyszer a levegőbe lőve. A házba belépve először Dickson apjával beszélt, majd megjelent az áldozat és odalépett az elkövetőhöz, aki aztán felsőtesten lőtte. Dickson a kórházban halt bele a sérülésébe.

válaszolta a kihallgatása során Spellman a kérdésre, hogy egyáltalán miért tartott pisztolyt a számítógépe mellett.

Az elkövetőt gyilkossággal vádolja az ügyész, 2021. december 29-én esedékes a bíróságon való első megjelenése.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!