Mégsem lesz Steam Deck a karácsonyfa alatt

valve steam deck videojáték játékkonzol
Steam Deck
Vágólapra másolva!
Beütött a chiphiány, két hónapot csúszik a Valve kézikonzoljának rajtja.
Vágólapra másolva!

Jó és rossz hírrel is szolgált a kézi játékkonzolnak álcázott gamer számítógépe kapcsán a Valve. A jó hírrel kezdve a BattlEye csalásvédelmi rendszer bármiféle trükközés nélkül kompatibilissé vált a Steam Deckkel, így a cheatellenes szoftvert használó játékok fejlesztőinek csak egy e-mailt kell küldeniük a BattlEye fejlesztőjének, hogy az aktiválja a termékük esetében a SteamOS-en való működést. Ha ezután a játékuk még mindig nem fut a Steam Decken, akkor valamiféle egyéb kompatibilitás probléma áll a háttérben, amivel nekik kell kezdeniük valamit.

Steam Deck Forrás: Valve

A rossz hírrel folytatja a Valve kénytelen volt elhalasztani a Steam Deck előrendelőknek való kiküldését, így a terméket az elsők között megvásároltak idén december helyett legkorábban 2022 februárjában kaphatják meg a kütyüjüket.

Ennek oka a félvezetőhiány, a Valve szerint nem érkeznek meg időben a megrendelt komponensek, lehetetlenné vált az eszköz eddigi ütemterv szerinti tömeggyártása.

A csúszás egyetlen pozitívuma, hogy legalább a Valve és a játékfejlesztők is nyertek némi plusz időt a szoftvereik kalapálására, így mire eljut a gamerekhez a kézikonzol, addigra kevesebb bugtól és kompatibilitási problémától szenved majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!