Már videókártyákat szállító teherautót is lopnak

evga geforce rtx 3090 ftw3 gaming videokártya grafikus kártya gpu
EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 GAMING
Vágólapra másolva!
Készülnek a profitban gazdag karácsonyra a bűnözők.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években jó néhány olyan esetről lehetett hallani, mikor az Apple drága termékeit szállító teherautókat loptak a bűnözők. Ez még hagyján volna, de egyes esetekben az életüket kockára téve, akciófilmbe illő kaszkadőrmutatványokat bemutatva mozgó járművek raktereit törték fel, dobálták át belőlük a saját kocsijaikba az értékes kütyüket, ezek az esetek keltettek szenzációt a médiában.

EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 GAMING Forrás: EVGA

Az EVGA tájékoztatása szerint a régóta aranyáron kínált videókártyák is a különösen veszélyeztetett termékek közé kerültek, a napokban egy dél-kaliforniai elosztóközpontjába tartó teherautót loptak el a bűnözők, tele GeForce RTX 3000 szériás grafikus vezérlőkkel. A köddé vált termékek ajánlott fogyasztói árai 330-1960 dollár között mozogtak, ezek szerint az RTX 3060-tól az RTX 3090-ig minden lehetett a rakományban, az ellopott kártyák számát és a kárösszeget nem közölte az EVGA.

A fórumára kitett bejelentésében a cég felhívta a figyelmet, hogy Kaliforniában bűncselekmény a lopott holmik vásárlása és birtoklása. Ettől függetlenül úgy tűnik, hogy nem száll majd bele a tudtukon kívül megfújt termékeket vett ügyfelekbe, viszont a sorozatszámaik alapján tételesen ismeri azokat.

Nem engedi beregisztrálni a lopott kártyákat az ügyfélszolgálati rendszerébe, továbbá megtagadja a garanciális cseréjüket is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!