Szabadon hackelhető szoftvert kap az Oculus Go

2018 tech
Oculus Go - Az Oculus Rift lassan terjed, nem véletlenül: drága, és egy még drágább PC kell hozzá, és persze sok kábel lóg ki belőle. Az Oculus Go azonban olcsóbb lesz, és nem kell hozzá se PC, se telefon.
Vágólapra másolva!
John Carmack kiharcolta egy nyitott rendszerszoftver kiadását a VR-headsetre.
Vágólapra másolva!

Egészségtelen és aggasztó trend a hardveres termékek internetes szolgáltatásoktól való egyre nagyobb függősége, csupán idő kérdése, hogy az érintett termékek mikor válnak többé-kevésbé használhatatlan papírnehezékekké. Sok esetben persze hackelhetőnek bizonyulnak, így lehetőség nyílhat a jövőbeli újrahasznosításukra, ám a gyártóik tipikusan a kisujjukat sem mozdítják meg ennek az egyszerűbbé tétele érdekében.

Oculus Go Forrás: Oculus

Az Oculus műszaki tanácsadójaként tevékenykedő John Carmack most a létező legritkább hírrel állt elő a témában, hosszas lobbizást követően engedélyt kapott a Facebooktól egy nyitott rendszerszoftver elérhetővé tételére az Oculus Góhoz. Ez lehetővé teszi majd az eredetileg 149 dollárért piacra dobott, tavaly nyáron nyugdíjba küldött VR-headset szabad újrahasznosítását, a jövőben sokkal könnyebb lesz babrálni az eszközzel.

Az annak idején az id Software játékfejlesztőt társalapított Carmack reméli, hogy a mostani siker precedenst teremt majd, így a forgalmazásuk befejezését követően más Oculus headsetekhez is érkezhet majd nyitott rendszerszoftver. Ígérni nem tud semmit, mivel elképesztő fejfájást jelent minden szükséges engedélyt beszerezni a különleges szoftver legális kiadásához.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!