Korai hozzáférésben a magyar szerepjáték

grapeocean technologies black geyser couriers of darkness videojáték
Black Geyser: Couriers of Darkness
Vágólapra másolva!
A Baldur's Gate és az Icewind Dale nyomdokaiban jár a Black Geyser.
Vágólapra másolva!

Sok évnyi munkát követően újabb gigantikus mérföldkövet ért el a hazai Grapeocean Technologies játékfejlesztő első nagy projektje, korai hozzáférésű termékként elérhetővé vált a Steamen és a GOG-on a Black Geyser: Couriers of Darkness.

Az izometrikus nézetű cRPG a Baldur's Gate és az Icewind Dale nyomdokaiban jár, megismertetheti a nagy játékkiadók által emberemlékezet óta hanyagolt műfajt a fiatalabb közönséggel. Az egyedi fantasy világában két ország területén kalandozhatnak a játékosok, ötféle játszható faj és tizenhárom karakterosztály közül választhatnak. A fő karakterek mind szinkronhangot kaptak, a narratívájának terjedelme meghaladja a 300 ezer szót.

A megállítást támogató, valós idejű taktikai harcrendszert használó Black Geyser központi témáját és mozgatórugóját a járványként terjedő kapzsiság jelenti. Az örökségük titkainak felderítésével foglalkozó játékosok a kapzsiságuk fényében formálják a játék világát, a döntéseik közvetlen kihatással vannak a történetre, a melléjük szegődött segítőikre.

Black Geyser: Couriers of Darkness Forrás: Grapeocean Technologies

A valamilyen formában 2015 óta fejlesztés alatt álló, majd 2018-ban százezer dollár feletti közösségi finanszírozásos támogatást kapott Black Geyser: Couriers of Darkness egyelőre korai hozzáférésben van, így a véglegesnek nyilvánított, csiszoltabb és optimalizáltabb változatával játszani kívánóknak még várniuk kell. Emellett a tervekkel ellentétben egyelőre csak Windowson futtatható, a natív macOS és Linux változatainak kiadását későn felfedezett kritikus hibák miatt el kellett halasztani.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!