Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Éjszaka is játszhatnak majd a dél-koreai fiatalok

e sport, e-sport, esport, elektronikus sport, verseny, számítógép, illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy évtizeden át illegális volt éjfél és reggel hat között videójátékozniuk.
Vágólapra másolva!

A The Korea Herald beszámolója szerint az év végére megszűnik Dél-Koreában a fiatalokra vonatkozó játékkorlátozás. Az egy évtizede életbe lépett törvény megtiltotta a videójátékos szolgáltatásokat nyújtó cégek számára, hogy éjfél és reggel hat között lehetővé tegyék a 16 éven aluliak számára a termékeik használatát, a szabályozást megszegő vállalatok átszámítva akár 2,5 millió forintnak megfelelő büntetést is kockáztattak.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

A helyi játékipar természetesen üdvözölte a döntést, részben mivel lehetetlen volt ténylegesen betartatni a törvényt. Helyette a piaci szereplők inkább jogilag próbálták biztosítani magukat a megszegésének következményei ellen, például megemelték a termékeik korhatár-besorolását, vagy sejthető sikerességgel kitiltották a 16 éven aluliakat a szolgáltatásaikból.

A jogalkotók ettől függetlenül nem kívánnak teljesen lemondani a fiatalok túlzott videójátékozásának akadályozásáról: fenn fogják tartani és racionalizálják azt a 2012-ben kitalált rendszert, amelyben a szülők vagy a gondviselők megmondhatják a játékszolgáltatásokat nyújtó cégeknek, hogy mikor engedhetik játszani a megadott felhasználói fiókot használó gyerekeket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről