Androidos mobilapp készül az AirTaghez

apple airtag nyomkövető
Apple AirTag
Vágólapra másolva!
Képes lesz riasztani a mobilozókkal együtt mozgó követőkütyükről.
Vágólapra másolva!

Ugyan az Apple illetékesei láthatóan próbáltak lépéseket tenni annak érdekében, hogy a nemrég piacra került AirTag követőeszközük ne legyen mások titkos megfigyelésére használható, azonban nem voltak sikeresek a visszaélésszerű használat esélyének minimalizálásában.

Apple AirTag Forrás: Apple

A gondok részleges megoldása érdekében két fejlesztést is bejelentett az Apple. Elsőként is az iPhone mobilokon mostantól gyorsabban megjelenik az értesítés, amennyiben velük együtt mozgó, ismeretlen követőkütyüt detektálnak. Visszaélésszerű használat esetén ez akkor történik meg, ha például belerejtik az áldozat táskájába a nyomkövetőt, vagy ráerősítik a kocsijának alvázára.

A másik fejlesztés, hogy valamikor még az idei év során elérhetővé válik Androidra egy hivatalos alkalmazás, amely képes lesz riasztani a mobilozókat a velük együtt mozgó AirTagről. Jelen pillanatban a nem iPhone-nal rendelkezőket semmi sem képes figyelmeztetni arra, ha például egy zaklató a lakhelyük kiderítése érdekében az Apple eszközével követi őket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!