Fontos patchet kapott a The Last Of Us Part II

naughty dog the last of us part 2
The Last of Us Part II
Vágólapra másolva!
Mostantól megduplázott képkockasebességgel fut a PlayStation 5-ön.
Vágólapra másolva!

Teljesen váratlanul felettébb fontos javítást kapott a tavaly megjelent The Last Of Us Part II, a PlayStation 5 konzollal rendelkezők az 1.08-as javítástól kezdve 60 képkockás sebességgel is játszhatják. A játék továbbra is visszafelé kompatibilitási módban fut az új generációs konzolon, így teljesen ugyanúgy néz ki, mintha Playtation 4 Pro gépen futtatnák, ám a dupla képkockasebesség miatt feltűnően javult a reakcióideje, ami például lövöldözéskor óriási segítséget jelent a célzásban.

The Last of Us Part II Forrás: Naughty Dog

A Digital Foundry spoilereket is tartalmazó elemzése szerint a játék az esetek 99,9%-ában tökéletes képkockaidőzítéssel hozza a 60 FPS tempót, ami nem meglepő a PlayStation 5 erős hardverének fényében. Az 1.08-as javítás további előnye, hogy másfél percről körülbelül felére redukálja a betöltési időt, méghozzá attól függetlenül, hogy belső SSD-ről vagy külső merevlemezről kerül-e betöltésre.

Egyelőre nem világos, hogy lesz-e a PlayStation 5-ön natívan futó változat a The Last Of Us Part II-ből, ám ez valószínűleg nem prioritás annak fényében, hogy jelenleg az egyik legjobban mutató videojátékról van szó. Az viszont nem titok, hogy a fejlesztő Naughty Dog dolgozik az első rész kifejezetten PlayStation 5-re szánt második remasterén, noha a PS4-re készült The Last of Us Remastered játszható az új konzolon is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!