Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Elrejtheti a nem tetszikek számát a YouTube

mobilozás okostelefon sms youtube videónézés kikapcsolódás pihenés
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Segítene a videósoknak megbirkózni a rosszindulatú kampányokkal.
Vágólapra másolva!

Új kísérletbe kezdett a YouTube, mostantól kezdve egyes csatornák esetében csak a videókra érkezett tetszik reakciók számát fogja nyilvánosan megjeleníteni, míg a nem tetszik reakciók számát elrejti a nézők elől. Ettől függetlenül lehet nem tetszik visszajelzést adni a videóikra, és ezek számát látják is a mozgóképek készítői, csak a nagyközönség elől marad rejtve a számuk.

A kép csak illusztráció Forrás: Ekaterina Bolovtsova / Pexels

A YouTube szerint ennek célja elsősorban az értelmetlen és rosszindulatú, negatív visszajelzéses kampányok visszaszorítása. A tesztelni kezdett elmélet szerint ha nem látszik a negatív visszajelzések száma, akkor a digitális lincselők nem kapnak visszajelzést az elért eredményről, ez pedig erősen csökkentheti a készítők által nem megérdemelt, unfair negatív visszajelzések számát.

A tetszik és nem tetszik visszajelzések száma és aránya alapvetően egy fontos metrika a videók készítői számára, segít számukra megérteni a nézők preferenciáit. Viszont a rosszindulatú nem tetszikelős kampányokat felettébb bántónak találhatják a tartalomkészítők, az emberi pszichológia miatt aránytalanul nagy méretűnek és jelentőségűnek érzékelhetik azokat, így a támadás nyilvánosság elöli puszta elrejtése segíthet számukra a helyén kezelni az ügyet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről