Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Környezetbarátabbá válik a Google Térkép

Google Maps, felület
Vágólapra másolva!
Emellett lassan a beltéri AR-navigáció is elérhető lesz egyes helyeken.
Vágólapra másolva!

Számos fejlesztést kap következő időszakban a Google Térkép, mind közül a talán legfontosabb, hogy környezetbarátabbá fog válni. A tájékoztatás szerint az útvonalak tervezésekor a szolgáltatás megpróbálja majd a legkisebb szén-dioxid-kibocsátásút preferálni, azonban ha ennek az igénybevétele érdemben hosszabb utazási időt jelentene, akkor nagyobb kibocsátású alternatívát is ajánlani fog.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock/AngieYeoh

Ilyenkor a Térkép mindkettő útvonal esetében mutatni fogja a becsült károsanyag-kibocsátást, a számokat összehasonlítva pedig az utazók eldönthetik majd, hogy a gyorsabb célba érés vagy a zöldebb közlekedés fontosabb-e számukra. Ehhez valamelyest kapcsolódik, hogy elsőként az Egyesült Államokban időjárási és légszennyezettségi rétegek is bekapcsolhatóak lesznek a Térképen, ezek szintén segíthetnek majd a megfelelő tartózkodási helyek és útvonalak kiválasztásában.

Végül érdekes, hogy hamarosan terjedni kezdhet a beltéri navigációkor is a kiterjesztett valóságos nézet, ilyenkor a telefon hátlapi kamerájának képére rátett szövegekkel és nyilakkal segíthet a bevásárlóközpontokhoz vagy repülőterekhez hasonló helyeken eligazodni a Térkép.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről