Idén is elmarad a fizikai E3 játékkiállítás

entertainment software association esa e3 2019
E3 2019
Vágólapra másolva!
Viszont a jelek szerint nagyon jó esély van a virtuális megrendezésére.
Vágólapra másolva!

Ezernyi másik expóhoz hasonlóan tavaly a világ legnagyobb videójátékos kiállítását is elsöpörte a koronavírus-járvány, ráadásul időhiány miatt szóba sem jöhetett az Electronic Entertainment Expo virtuálissá alakítása. Néhány héttel ezelőtt olyan hírek érkeztek, hogy a remélttel ellentétben idén sem lesz mód az E3 klasszikus keretek között való megtartására, Los Angeles városa pedig most egy nyilvánosságra hozott prezentációban hivatalosan is megerősítette az esemény elmaradását.

E3 2019 Forrás: Entertainment Software Association

„Meg tudjuk erősíteni, hogy dolgozunk a 2021-es E3-élmény átalakításán, és hamarosan információkat közlünk majd annak kapcsán, hogy miként fogjuk összehozni a videójátékos közösséget. Gyümölcsöző tárgyalásokat folytatunk a kiadókkal, fejlesztőkkel egyéb cégekkel; alig várjuk, hogy megosszuk a részvételükkel kapcsolatos részleteket" – reagált a hírre a szervező ESA a VGC játékkiadványnak.

A szóvivő szavai alapján úgy tűnik, hogy a fizikai esemény törlése ellenére jól haladnak a virtuális E3 2021-gyel kapcsolatos tárgyalások. A VGC játékkiadóknál dolgozó forrásai egyébként nem is számítottak rá, hogy az ESA a klasszikus formájában meg kívánná tartani idén tartani az E3-at, így ez nem túlságosan meglepő.

A korábbi értesülések alapján a digitális expó 2021. június 15–17. között kerülhet megrendezésre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!