Ekkor jön a Mass Effect: Legendary Edition

mass effect legendary edition bioware ea videojáték
Mass Effect: Legendary Edition
Vágólapra másolva!
Sok információ mellett egy trailer és pár kép is jött a remasterelt trilógiáról.
Vágólapra másolva!

Nagy hullámokat keltett a milliók által imádott Mass Effect trilógia felújított változatának bejelentése, ám eddig szinte semmit sem lehetett tudni arról, hogy mit fog letenni az asztalra. Csupán annyi volt biztos, hogy PC / PS4 / PS5 / Xbox One / Xbox Series platformokra érkezik, szebb grafikát hoz, elérhető lesz benne a játékokhoz kiadott összes DLC, továbbá a Mass Effect 3 remasterelt változatából kikerült a multiplayer, emiatt pedig változik az egyjátékos kampányában a galaktikus készültségi mutató.

Most végre új információk érkeztek a Mass Effect: Legendary Editionről, pár képernyőképpel és egy trailerrel megfejelve. Klasszikus gameplay videót nem osztott meg a BioWare, ami furcsa annak fényében, hogy minden platformon 2021. május 14-én jelenik majd meg a remasterelt trilógia, csupán bő három hónapra vagyunk a kiadásától. A termék ára 60 euró lesz, már előrendelhető, és a jelek szerint EA-nek esze ágában sincs ingyen vagy kedvezményesen odaadni az eredeti játékokkal rendelkezőknek.

Mass Effect: Legendary Edition Forrás: EA / BioWare

A három Mass Effect közül az első rész kapta a legnagyobb fejlesztéseket, szimpla remaster helyett itt-ott inkább a remake felé kacsintgat. Ha minden igaz, akkor többé-kevésbé implementálták benne a második résztől bevezetett irányítást és menürendszert, változtattak a híres-hírhedt Mako terepjáró irányításán, továbbá itt-ott a prezentáción is csiszoltak, hogy „mass effectesebb" legyen a hangulata.

Az első játékban lévő Feros előtte-utána / Mass Effect: Legendary Edition Forrás: EA / BioWare

A három játék azonos karakterkészítőt kapott, az alapértelmezett férfi és női Shephard-karakterek kinézetén pedig nemcsak javítottak, de egységesítették is azokat a trilógia részei között.

Mass Effect: Legendary Edition Forrás: EA / BioWare

Az általános grafikai felújítás során első lépésben mindhárom játék textúrafelbontását a többszörösére növelték egy gépi tanulást használó felskálázó algoritmussal, ezután álltak neki a művészek kézzel javítani azokon. Számos karakteren is csiszoltak a fejlesztők, kijavítottak több száz ismert bugot, némileg modernizálták a világítást és a tükröződéseket, a régen hosszas liftezés segítségével elrejtett pályatöltések pedig átugorhatóvá váltak.

Mass Effect: Legendary Edition Forrás: EA / BioWare

Végül érdekes, hogy a Mass Effect: Legendary Edition technikailag egyetlen játék lesz, azonban az indítóprogramjából külön-külön lesznek elindíthatóak a részei. A PlayStation 4 Pro, PlayStation 5, Xbox One X és Xbox Series konzolokon 4K felbontásban és 60 FPS-sel futnak majd, PC-n pedig támogatottá vált a 21:9 képarány.

Mass Effect: Legendary Edition Forrás: EA / BioWare

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!