Virtuális késlopásért nyolc év igazi börtön járhat

counter-strike
Így néz ki az ellopott kés
Vágólapra másolva!
Elfelejtette kifizetni a cseh gamer egy Counter-Strike-ban használatos tárgy árát.
Vágólapra másolva!

Meghökkentő bűnténnyel találták szembe magukat a főként söripari hozzájárulásáról közismert Pilsen város rendőrei, virtuális késlopás miatt kellett nyomozást indítaniuk. Az ügy sértettje január 17-én feljelentést tett, miszerint elloptak tőle egy Counter-Strike videojátékban használatos, rendkívül ritka kinézetű kést, többek közt ilyen holmikkal is lehet kereskedni a játék piacterén.

Így néz ki az ellopott kés Forrás: Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

A skineknek nincs gyakorlati jelentőségük a játékkal való szórakozás során, nem okozható például nagyobb sebzés a drágább modellekkel; pusztán divatcélt szolgálnak, azonban a ritka darabokért még így is óriási összegeket el lehet kérni.

A mostani bűncselekmény során az eladó értékesíteni kívánta a tulajdonában lévő kést, és abban egyezett meg a vevővel, hogy 4000 korona (55 ezer forint) előleg átutalását követően digitális átadja neki a kést, a maradék 26 ezer koronát (357 ezer forintot) pedig személyes találkozó során veszi át tőle.

Sejthetően a vevő elfelejtett megjelenni a pénzével.

Emiatt a rendőrség csalás miatt nyomozást indított az ügyben, a tájékoztatása szerint papíron akár 8 év börtönt is kaphat a játékostársát meglopott elkövető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!