Novemberben jön az Xbox Series X

microsoft xbox series x project scarlett játékkonzol videojáték
Xbox Series X
Vágólapra másolva!
Jó hírrel vezetett fel egy rossz hírt a Microsoft.
Vágólapra másolva!

Friss információkkal rukkolt elő a következő generációs csúcskonzolja kapcsán a Microsoft, a tájékoztatása szerint az Xbox Series X idén novemberben fog piacra kerülni, ami nem jelent óriási meglepetést. A piacra kerülésének konkrét napját még nem árulta el a cég, csupán annyit közölt pluszban, hogy már a megjelenésének napján négy Xbox-generáció több ezer játéka lesz rajta játszható.

Xbox Series X Forrás: Microsoft

Mindez valójában csak figyelemelterelés volt, a Microsoft igazi közlendőjét az jelentette, hogy

2021-re csúszott a Halo Infinite megjelenése.

Ez eredetileg az Xbox Series X-szel párhuzamosan jelent volna meg, az egyetlen érdemi „nyitócímének" szánta a vállalat, noha Xbox One és Windows 10 platformokra is elérhető lesz.

A játék jövő évre való átcsúszásáért a koronavírus-járványt okolja a Microsoft, azonban jó esély van rá, hogy szerepet játszott benne a nemrégi játékmenetes bemutatójának lagymatag fogadtatása is. Ugyan az Infinite egy vérbeli Halónak tűnik, azonban a grafikájának technikai minőségét rengetegen megszólták, egyszerűen nem tűnik következő generációsnak.

Vélhetően a következő hónapokban ezzel a kritikával is próbál majd kezdeni valamit a fejlesztő 343 Industries.

Ha minden igaz, akkor hamarosan jó hírekkel szolgál majd a Microsoft, még augusztusban bemutatkozhat az olcsóbb Xbox Series S játékkonzol.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!