Elindította az 5G-t Siófokon a Vodafone

mobilozás telefonozás okostelefon séta
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Emellett chatbot funkcióval bővül az ÉletMentő mobilapp.
Vágólapra másolva!

A Vodafone bekapcsolta a Siófokon található 5G bázisállomásait, így a déli part fővárosában már elérhető az újgenerációs mobilhálózat az arra alkalmas készülékekkel. A siófoki állomások már a márciusi frekvencia aukción elnyert 3500MHz-es frekvenciasávot használják, és a szolgáltató dolgozik azon, hogy a Balaton körül lévő bázisállomásai a 700 MHz-es sávot is képesek legyenek használni. Ha minden jól megy, akkor az utóbbi frekvencián szeptember elején indulhat majd a szolgáltatás, ezzel pedig a tó és a partvonal egészén elérhetővé válik majd az 5G.

A kép csak illusztráció Forrás: Pexels

A hálózati fejlesztések mellett a Vodafone szerint a segélyhívásokat gyorsabbá és hatékonyabbá tevő ÉletMentő mobilappba újabb funkció került annak érdekében, hogy a lakosság számára a lehető legnagyobb segítséget nyújthassa. Augusztus 6-tól érhető el az applikáció chatbot funkciója, melynek köszönhetően az alkalmazást érintő telepítési és felhasználási kérdések esetén gyorsabban és hatékonyabban tudnak segítséget nyújtani a felhasználóknak, valamint

kérdezz-felelek formában az elsősegélynyújtás folyamatát is támogatja a funkció.

„Ma már az üzleti és a mesterséges intelligencia elemeit is használjuk az életmentés számos területén, köztük a Vodafone Magyarország Alapítvánnyal közösen, idén januárban útjára indított ÉletMentő applikációhoz kapcsolódóan is. Ezt az alkalmazást a fél évvel ezelőtti indulása óta eddig mintegy 500 ezren töltötték le, és már mintegy 2500 segélyhívás az appon érkezett mentésirányító bajtársainkhoz" – mondta Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!