Megkezdte a 3G leállítását a Telekom

mobilozás zebrán
Woman using cell phone while crossing in a crosswalk. Paris, France GARO/PHANIE
Vágólapra másolva!
Júliusban tíz százalékkal csökken a lefedettsége.
Vágólapra másolva!

A Telekom is csatlakozott a régebbi technológiákat kivezető mobilszolgáltatók táborához, a vállalat tájékoztatása szerint 2020 júliusától kezdve országosan körülbelül 10 százalékkal csökken az országos 3G-lefedettsége. Ennek okát specifikusan nem említette a vállalat, azonban borítékolható, hogy az 5G minél gyorsabb bevezetése áll a háttérben, a 3G leállításával felszabaduló frekvenciák felhasználhatóak az új szolgáltatás nyújtására.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/Phanie/GARO/PHANIE/Garo

A 3G-s mobilnet lekapcsolása ellenére a Telekom régi mobilokkal rendelkező ügyfelei hanghívásokat továbbra is képesek lesznek bonyolítani a 2G-hálózaton keresztül, és persze az SMS-ezés terén sem tapasztalnak majd problémát.

Aki érintett területen él, és a 3G lekapcsolását követően nem tud mobilnetezni, annak jó eséllyel modernebb telefonra kell váltania. Szerencsésebb esetben előfordulhat, hogy a készüléke valójában támogatja a 4G-s mobilnetet, de a régi SIM-kártyája miatt ténylegesen nem tudja használni azt, ebben az esetben egy ingyenes SIM-cserével megoldható a probléma.

A helyzet diagnosztizálásával kapcsolatos részletek a fent linkelt tájékoztató oldalon olvashatóak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!