Rekordáron kelt el a retró videojáték

super mario bros retro videojáték aukció
Rekordáron, 114 ezer dollárért kelt el a Super Mario Bros. ritka csomagolású változata
Vágólapra másolva!
Elképesztő okból ért közel 36 milliót a Super Mario Bros.
Vágólapra másolva!

Továbbra sem bírnak magukkal a fanatikus és gazdag játékgyűjtők, a Heritage Auctions portálon a napokban valaki 114 ezer dollárért, olyan 35,6 millió forintért vásárolt magának egy példányt a NES konzolhoz készült Super Mario Bros-ból. Ez rekord, az előző csúcsot is ez a játék tartotta, miután valaki hajlandó volt kiadni bő 100 ezer dollárt egy másik kópiájáért.

Rekordáron, 114 ezer dollárért kelt el a Super Mario Bros. ritka csomagolású változata Forrás: Heritage Auctions

A rekord vételi ár három faktor együttállásának köszönhető: a játék még a gyári zsugorfóliájában van, általánosságban véve vadiúj állapotúnak titulálható, ráadásul a zsugorfóliáján belül található egy

kartonpapírból készült akasztófül.

A Super Mario Bros-ból rengeteget értékesített a Nintendo, az évek során pedig számos alkalommal változtatott a csomagolásán. A legelső csomagolás zsugorfólia nélküli kartondoboz volt, rajta egy akasztófüllel, hogy ki lehessen függeszteni az üzletek karos akasztóira, avagy horgaira.

Az első nagy revízió során maga a doboz nem változott, de rákerült a zsugorfólia, ami használhatatlanná tette a kartonpapír fület. Emiatt végül jött egy harmadik doboz is, amelyen már nem volt megtalálható a fül. A három főbb csomagolásból több variáns is készült az évek során.

A most elkelt példányt nem pusztán az állapota, de az akasztófül megléte tette különlegessé a gyűjtők számára, elképesztően ritka ez a változat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!