Tápegységeket hív vissza a Corsair

corsair sf series tápegység psu
Corsair SF Series tápegység
Vágólapra másolva!
Gyorsan elhalálozhatnak egyes SF Platinum modellek.
Vágólapra másolva!

Kellemetlen helyzet alakult ki a számítógépes perifériákat és komponenseket gyártó Corsairnél, a vállalat önkéntes termékvisszahívást jelentett be, miután a megszokottnál jóval nagyobb garanciális csereigényt tapasztalt a kis méretű számítógépházakba szánt SF Series tápegységeinél.

Corsair SF Series tápegység Forrás: Corsair

A termékcsalád aktuális változatát 2018-ban dobta piacra a gyártó, ám szerencsére csak a 2019 októbere és 2020 márciusa között legyártott modellekkel van probléma.

A cég szerint az érintett tápegységek a vártnál messze nagyobb valószínűséggel haláloznak el, amennyiben magas hőmérsékletű és páratartalmú környezetben használják azokat, plusz akár alapvetően működésképtelen állapotban kerülhetnek a vevőkhöz.

A 194448××-től a 201148×× sorozatszámú modellekig érvényes a visszahívás Forrás: Corsair

A Corsair tájékoztatása szerint ténylegesen csak a kérdéses időszakban gyártott tápegységek kis százalékánál jelentkezik a probléma, azonban hajlandó ingyen kicserélni az összes potenciálisan érintett modellt.

A használat közben elhalálozó tápegységek elméletileg nem jelentenek veszélyt a rájuk dugott komponensekre, nem fogják például túlfeszültséggel tönkretenni azokat.

A csere tápegység ezen a webhelyen igényelhető, az érintett modellek pedig a sorozatszámuk alapján azonosíthatóak, a 194448××-től a 201148×× számúakig érvényes a visszahívás. A sorozatszám a termékek dobozán és a tápegységek matricáján is megtalálható, a vonalkód alatti számsorról van szó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!