Követi a boltjaiból lopott holmikat az Apple

apple store rablás fosztogatás
Az egyik Apple Store május végi kifosztása
Vágólapra másolva!
Csúnya meglepetés érheti a fosztogatókat és a vevőket.
Vágólapra másolva!

Az USA-ban folyó tüntetések és zavargások miatt a múlt hétvégén több Apple Store is bezárt, a bolti dolgozók és a raktárkészlet épségéért is aggódott a vállalat. Nem véletlenül, a jelentések szerint az elmúlt napokban az Apple számos boltját kifosztották a káoszt és lekötött rendőri erőket kihasználó rablók.

Az egyik Apple Store május végi kifosztása Forrás: KOIN6 / YouTube

Az Apple Store-ok kifosztása nem új sportág: békeidőkben sem hallatlan, hogy komplett bandák árasztják el azokat, majd egy gyors gerillaakció keretében mindent visznek, ami csak a kezük ügyébe kerül.

Ami viszont újdonság, hogy a probléma megoldása érdekében az Apple valamikor a közelmúltban lehetővé tette a boltokból ellopott árukészletének követését.

Közösségi médiás beszámolók szerint a napokban ellopott eszközöket bekapcsolva és internetre csatlakoztatva azok pillanatok alatt zárolt állapotba kerülnek.

A kijelzőjükön egy felirat jelenik meg, hogy a készülék ki lett kapcsolva és követik, a helyi hatóságok pedig értesítve lesznek az eszköz felbukkanásáról, feltehetően megkapják annak a GPS-koordinátáit is. Az üzenet felszólítja a készülék birtokában lévő személyt, hogy fáradjon be a megjelölt üzletbe.

Ijesztő üzenetet kapnak az Apple Store-ok fosztogatói és a lopott eszközöket megvettek Forrás: Twitter

Egyelőre nem világos, hogy mi történik, ha valaki eleget tesz a kérésnek vagy fittyet hány a felszólításra, de erős a gyanú, hogy mindkét esetben meggyűlhet a baja a rendőrséggel.

Természetesen aki lopott holmit vásárol az interneten, az elég könnyen képes lehet tisztázni a helyzetet a rendőrökkel, plusz segíthet megtalálni a tolvajt is,

legfeljebb a vételi árat bukja.

Ám ha valaki egy aluljáróban ácsorgó „üzletembertől" vesz lopott eszközt, az már kellemetlenebb helyzetben találhatja magát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!