Youtubereknek készített videokamerát a Sony

sony zv-1 videokamera
Sony ZV-1 (az állvány nem tartozék)
Vágólapra másolva!
A kifaggatásuk után az igényeikhez szabta a drága gépet.
Vágólapra másolva!

Fokozatos nő az igény a videomegosztókra tartalmat készítők körében a professzionális kamerákra, erre válaszul a Sony az érintettek véleményének kikérésével specifikusan youtuberek számára készült videokamerát készített.

Sony ZV-1 (az állvány nem tartozék) Forrás: Sony

A Sony ZV-1 alapvetően az RX100 VII point-and-shoot fényképező alapjaira épül, azonban kiváló kép- és hangminőségű videók készítésére optimalizálták. Az egyéb változtatások közül kiemelhető, hogy könnyebb vaktában tapogatva megtalálni a felvételindító gombot, és rögtön mellette megtalálható a hátterelmosás (bokeh effekt) kapcsolgatására kitalált billentyű is.

Sony ZV-1 (a markolat nem tartozék) Forrás: Sony

A közönség számára praktikusnak bizonyulhat még a termékmutogatós mód, ez automatikusan ráfókuszál a vlogger arca és a kamera lencséje közé tartott tárgyra.

A kamera 3 hüvelykes, kihajtható és elfogatható érintőkijelzővel segíti a youtubereket a kép folyamatos figyelésében, a folyamatban lévő felvételt jelző LED-nek köszönhetően nem utólag kénytelenek rájönni, hogy percekig a falnak beszéltek. A dobozában található egy szélzajvédő huzat a beépített mikrofonokhoz.

Sony ZV-1 Forrás: Sony

A 4K videók rögzítésére is képes Sony ZV-1 sejthetően nem lesz olcsó, 799 euróért (olyan 279 ezer forintért) kerül piacra június közepén.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!